Up 20e GeVarenwinkel Blues en Rootsfestival Slideshow

 

24, 25 en 26 augustus 20e editie (Ge)Varenwinkel  Blues en Rootsfestival festival
Wie jarig is trakteert

Tekst: Wiel Koopmans en Leo Gabriëls
Foto’s: Leo Gabriëls


GevarenwinkelAl heel wat jaartjes bezoeken wij dit festival in Belgie  waarom? Nou dat is natuurlijk voor de blues én deze 20e editie. Maar ook de afgewogen goede  line up en de ambiance van dit festival, de vriendelijke vrijwilligers en  bestuursleden met hun dames  die zich uit de naad werken voor iedereen, zowel op het festival als de camping . (Chapeaux!) 

Met enige grote twijfel werd er gekozen voor een tribute band als opener op donderdag 24 augustus, maar al vlug gezien het aantal bezoekers werd al duidelijk dat het een zeer goede keuze was die naar mijn mening herhaald mag worden, zeker ook gezien het financiële aspect wat zeer belangrijk kan zijn voor een festival! 

Als blues liefhebber sta je een beetje met twijfel te kijken naar wat er gaat komen. Het begint met een klassiek intro op piano … En dan zie je een zevenkoppige Vlaamse band  ,,Kirri’s Diamonds On The Rocks ,,   voor je staan incl.. twee mooie zangeressen die een tribute gaan brengen aan Neil Diamond  en hoe ! Nummers als: 'Youre So Sweet'; 'Sweet Caroline'; 'Love on the Rocks'  en 'Beautifull Noice'… zoek ze nog maar eens op .. Nou ken ik Kris Kirri Valvekens al een tijdje maar dit had ik totaal niet verwacht. muzikaal en vocaal  exact Neil Diamond .  Speciaal voor deze avond aangevuld met twee toffe gastspelers, uit Nederland Jan de Bruijn destijds the Crew en One for The Road   met enkele nummers van zijn nieuwe solo cd  "Bittersweet".  Mario Pesic (D-Tale) die er ook wat rauw blues werk met Hiatt invloeden instopte. Veel herkenbare nummers en muziek maakte al gauw alle spieren en tapkraan los …  Deze complete band maakte er een mooi feest van. En sloot deze onverwachte goede donderdag met glans af.
Ik zeg doen !! volgend jaar … ook namens bluesliefhebbers uit BE-NL- DE -FR-UK.  
Kirri’s Diamonds On the Rocks; zee. http://www.garifuna.be/artiesten/diamonds-rocks.   En natuurlijk Jeffwww.gevarenwinkelfestival.be

Wat staat er op het menu in de 2 tenten? Op vrijdag starten de Bluesbones{B} als eerste met een gevarieerd set in een nieuwe bezetting. Geen stevige bluesrock, zoals voorheen, maar rustiger werk met Stef Paglia op gitaar.
Toeren straks veel in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

Daarna komen in de kleine tent, wellicht Belgisch langst-spelende bluesband Chilly Willy opdraven. Een pure live-band met meer dan 25 jaar bloed, zweet en tranenblues. De bijna 70-jarige Walter Cuyvers werd door het publiek gescandeerd om zijn lange loopbaan als drummer. Het dansbare Hipshake als mooie afsluiter.
Als enige vrouwelijke artiest zong Janiva Magness (USA) de Elmore James song: 'I Can’t  Tell' een nieuw leven in. Wel 2 minpuntjes, ze had een te kleine bh aan en te grote pumps. Och de meesten hebben het niet gezien.

Voor mij zijn Robert Jon en the Wreck ( USA ) de verrassing van het festival. Begonnen in 2011 als bluesrockband, maar nu doordrenkt met de Southern Rock van de Allman Brothers Band. Met als afsluiter “Long we want Move” moest het dolenthousiast publiek heel lang klappen en schreeuwen om een welverdiende toegift te krijgen.
Als afsluiter op de vrijdag begon Jef Jenssen (USA) rustig aan zijn set. Gauw genoeg gaf hij al vol gas met zijn band om te eindigen met “Allong The Watchtower” als een van zijn toegiften.

Zo ga je met een grote glimlach in je tentje slapen, om de volgende dag weer fris naar het zaterdagprogramma te gaan. Doghouse Sam and his Magnatones (B) lieten lang vervlogen tijden herleven met mooie solo’s van Jack O’Roony (contrabas)en Franky
janivaGomez (drums) Jammer dat Wouter Celis zijn cigarbox-gitaar thuis had gelaten.

Als enige Nederlandse bluesband speelde Big Pete met als speciale gast Christian Kranenberg een matige set. Deze speciale gast speelde zonder uitstraling zijn ding op de keys, jammer! Maar Willy Maes op drum (speelde al voor de oorlog blues) hield het ritme goed in de gaten. Voor Curtis Salgado (USA) speelde Walter Broes (B) een mooie afwisselende Rocky-billy set. De 63-jarige Curtis speelde vol overgave met zijn band een inspirerende set.  De donkere bassist hield de basis goed in de gaten, ondanks dat hij volgens mij scheel keek.

Lance Canales ging er goed voor zitten om de donkere voodoo-blues van wijlen John Campbell in een ander jasje te gieten. Zelfs zijn cigarbox-gitaar kwam tevoorschijn om dit geweldige optreden te ondersteunen. De Ian Siegal Band (UK) met Dusty Ciggaar als beste sideman speelde een tomeloze set. De rokkenjager Ian (kijkt dwars door je heen) bracht de vrouwen in vuur en vlam. Met zijn diepe, donkere stem en geweldige gitaarspel (slide). Voor mij de uitschieter op de zaterdag. Na wat technische problemen speelde de Steepwater band (USA) een degelijke set met Southern rock invloeden. De jaren ’70 gevoelens waren weer voelbaar.
Als afsluiter van het festival bracht Lucky Peterson (USA) met band mij geen roering. Jammer, maar deze 20e editie was weer volledig geslaagd.

Bedankt “gevaarlijk winkel”organisatie met de vele vrijwilligers.

 

Kirri's Diamonds On The Rocks (1)
Kirri's Diamonds On The Rocks (38)
Kirri's Diamonds On The Rocks (54)
Kirri's Diamonds On The Rocks (6)
Kirri's Diamonds On The Rocks (68)
Kirri's Diamonds On The Rocks (73)
Kirri's Diamonds On The Rocks (9)
-1 The Bluesbones (14)
-1 The Bluesbones (16)
-1 The Bluesbones (18)
-1 The Bluesbones (2)
-1 The Bluesbones (21)
-1 The Bluesbones (27)
-2-CHILLY WILLY (18)
-2-CHILLY WILLY (22)
-2-CHILLY WILLY (24)
-3-Janiva Magness (10)
-3-Janiva Magness (3)
-3-Janiva Magness (5)
-4- Robbert Jon & the Wreck (22)
-4- Robbert Jon & the Wreck (4)
-4- Robbert Jon & the Wreck (7)
-5 -Jeff Jensen Band (28)
-5 -Jeff Jensen Band (37)
-5 -Jeff Jensen Band (49)
-2-CHILLY WILLY (10)
-2-CHILLY WILLY (12)
-2-CHILLY WILLY (20)
-3-Janiva Magness (15)
-3-Janiva Magness (2)
-4- Robbert Jon & the Wreck (15)-zw
-4- Robbert Jon & the Wreck (20)
-4- Robbert Jon & the Wreck (5)
-5 -Jeff Jensen Band (2)
-5 -Jeff Jensen Band (9)
=1=Doghouse Sam  (1)
=1=Doghouse Sam  (13)
=1=Doghouse Sam  (9)
-2-Big Pete Blues Band . (3)
-2-Big Pete Blues Band . (4)
-2-Big Pete Blues Band . (5)
-2-Big Pete Blues Band . (6)
-3-Walter Broes (1)
-3-Walter Broes (4)
-3-Walter Broes (7)
-4-Curtis Salgado (41)
-4-Curtis Salgado (42)
-4-Curtis Salgado (43)
-4-Curtis Salgado (45)
-4-Curtis Salgado (46)
-5- Lance Canales (23)
-5- Lance Canales (25)
-5- Lance Canales (29)
-5- Lance Canales (32)
-6- Ian Siegal Band (1)
-6- Ian Siegal Band (2)
-6- Ian Siegal Band (3)
-6- Ian Siegal Band (5)
-6- Ian Siegal Band (6)
-7- The Steepwater Band (16)
-7- The Steepwater Band (18)
-7- The Steepwater Band (2)
-7- The Steepwater Band (6)
-7- The Steepwater Band (9)
-8- Lucky Peterson (1)
-8- Lucky Peterson (4)
-2-Big Pete Blues Band . (1)
-2-Big Pete Blues Band . (2)
-3-Walter Broes (3)
-3-Walter Broes (5)
-3-Walter Broes (8)
-4-Curtis Salgado (44)
-5- Lance Canales (19)
-5- Lance Canales (34)
-7- The Steepwater Band (1)
-7- The Steepwater Band (27)
-8- Lucky Peterson (2)
-8- Lucky Peterson (3)
-8- Lucky Peterson (5)
-8- Lucky Peterson (6)
=1=Doghouse Sam  (2)
=1=Doghouse Sam  (5)

  button-home button-gastenboek button-recensies  Totaal aantal foto's: 82 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help